Broccolisalat med kapers eller Saltede tallerkensmækkerfrø

Denne salat er en endnu mere low carb og desuden vegetarisk udgave af min normale Broccolisalat med bacon.

Desuden kan man med fordel bruge sine Saltede tallerkensmækkerfrø i den i stedet for de traditionelle kapers.

Ingredienser:

  • 1 lille broccoli
  • 1 lille løg
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonaise
  • Evt sennep
  • Evt. skallen af en citron
  • En spsk olivenolie
  • Salt

Fremgangsmåde:

Skær broccolien i mundrette stykker. Skræl stokken og skær også den i mindre stykker. Kog den i letsaltet vand i 5 min., og lad dem derefter køle af.

Pil og hak løget helt fint. Skyl og afdryp dine saltede kapers eller Tallerkensmækkerfrø, og hak dem evt. groft. Riv skallen af citronen helt fint på et juliennejern.

Rist solsikkekernerne i olivenolien på en pande, til de er lysebrune, og tilsæt lidt salt. Lad dem køle af.

Bland dressingen af creme fraiche, mayonaise, fintrevet citronskal og sennep i en stor skål.

Vend kapers/Tallerkensmækkerfrø og løg i og derefter broccoli.

Drys til sidst med ristede solsikkekerner.