Halloween-boller med græskar, fuldkorn

Græskar er rigtigt godt i brød, da det tilfører fugt og derved giver en blød bolle. Gurkemejen tilfører en flot gul-orange farve, så bollerne bliver halloweenfarvede. Denne opskrift er på koldhævede boller, men du kan vælge at tilføre mere gær (50 g) og 1 dl mindre vand, lade dejen hæve af to omgange og bage samme dag.

Ingredienser:

  • 400 g Fuldkorns-speltmel
  • 350 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 300 g græskar fx hokkaido, revet
  • 100 g græskarkerner
  • 10 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 3 tsk gurkemeje
  • 5 dl vand

Bland først de tørre ingredienser. Tilsæt vandet lidt af gangen til dejen bliver blød og klistret. Rør honning i. Stil dejen på køl natten over.

Tag dejen frem. Tænd ovnen på 220 grader. Brug to gafler til at forme boller med på en bageplade. Bag bollerne på midterste rille i 15-20 min.