Hummus på butternut squash

Endnu en skøn variation af hummus. Den minder meget om min Græskarhummus – har lidt sødme, men tilberedes mere som Auberginehummus, da butternut squashen skal i ovnen først. Denne hummus har endvidere en blød og cremet konsistens.

TIP: Tilbered hele din butternut squash i ovnen og lad den halvdel, du ikke bruger køle af i køleskabet. Så har du til den lækreste Butternut-salat med feta og græskarkerner.

Ingredienser:

  • ½ Butternut squash)
  • 1 dåse kikærter eller tilsvarende udblødte og kogte kikærter
  • 2 spsk tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk æbleeddike
  • citronsaft
  • salt
  • Olivenolie til tilberedning i ovn

Fremgangsmåde:

Skær top og bund af din butternut squash, stil den på bordet og skær skrællen af. Skær den ud i mindre stykker med en tykkelse på ca. ½ cm. Læg stykkerne i et ovnfastfad og hæld olivenolie over. Butternut squash-stykkerne skal have 40 min ved 200 grader på midterste rille, til de er møre.

Pil og blend hvidløg helt fint. Tilsæt butternut squash, kikærter, tahin og æbleeddike og blend igen til din hummus er blød og cremet i konsistens. Smag til med salt, citronsaft og spidskommen. Server fx med grøntsagsstænger.