Rabarberkompot

Rabarberkompot

Rabarberkompot er det letteste at lave og smager super godt sammen med fx kylling i det salte køkken, hvor den tilfører retten både sødme og syre. Rabarberkompotten er også dejligt i salater fx en grønkålssalat. Og sidst, men ikke mindst, kan kompotten bruges i det søde køkken i kager, vendt med flødeskum i en Lagkage, i is eller som topping på yoghurt eller sommerens koldskål.

Rabarber indeholder oxalsyre og er syrlige fra naturens side. Derfor har de brug for at få tilført noget sødme. I denne opskrift bruger jeg en blanding af kokossukker, som er mere blodsukkervenligt end almindeligt sukker, og stevia, som søder rigtigt meget og ikke indeholder kulhydrater. På den måde får jeg en mere blodsukkervenlig udgave af kompotten som bestemt ikke går på kompromis med smagen.

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 3 spsk kokossukker
  • 2 spsk flydende stevia
  • 1 vanillestang.

Fremgangsmåde:

Skær bladene af rabarberne. Rens, skyl og skær stænglerne i passende stykker. Hæld rabarberstykkerne i et ildfast fad.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en kniv og bland med en skemuld sukker. Vend sukker, sukker-vaniljeblanding og stevia med rabarberstykkerne. Dæk med sølvpapir og bag i ovnen i ca 15 min. ved 200 grader. Stil kompotten på køl og lad den trække et par timer.

Rabarberkompotten er dejlig i det salte køkken til kylling. Den er også god i salater, hvor den tilfører den sødme og syre, man ellers vil bruge dressing til. I det søde køkken er den ideel i kager eller som topping på yoghurt og Koldskål.