Ristede mandler med ramsløg og olivenolie

Min søster ringede og spurgte mig den anden dag, hvad jeg egentlig brugte ramsløg til ud over pesto. Min første tanke var “Hvad bruger jeg det ikke til?” Men det blev så afsæt for en udfordring til mig selv til at fremtrylle en mængde ramsløgsopskrifter. Det er bare en af dem.

Mandler er bare guf. Især, når de som er her er ristede. og vendt med andre lækre sager. Men man kan også sagtens bytte mandlerne ud med andre kerner eller nødder som fx solsikkekerner eller hasselnødder. Har man ikke ramsløg, kan man også sagtens presse et fed hvidløg i i stedet. Jeg bruger det til at drysse over kogte rodfrugter eller vende i salat.

Ingredienser:

  • 1½-2 dl mandler
  • 10 blade ramsløg
  • 1 spsk god olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde:

Hak mandlerne groft og rist dem på en pande. Hæld dem i en lille skål. Mens de køler af hakkes ramsløget fint. Vend ramsløg og olivenolie med mandlerne. Smag til med salt.