Salat med butternut squash

Første gang jeg fik grillet græskar var på en rejse i Australien. Siden har vi mange gange selv lagt de skønne skiver på grillen eller i ovnen. Denne salat er en skøn blanding af det søde fra butternut squashen, det sprøde fra de Ristede græskarkerner og det salte og fede fra fetaen kombineret med en dejlig frisk grøn salat.

TIP: Tilbered hele din butternut squash i ovnen og lav en lækker Hummus af den anden halvdel.

Ingredienser:

  • ½ butternut squash eller hokkaido
  • 100 g feta
  • En håndfuld grønne salat- eller spinatblade
  • ½ dl græskarkerner

Fremgangsmåde:

Skær top og bund af din butternut squash, stil den på bordet og skær skrællen af. Skær den ud i mindre stykker med en tykkelse på ca. ½ cm. Læg stykkerne i et ovnfastfad og hæld olivenolie over. Butternut squash-stykkerne skal have 40 min ved 200 grader på midterste rille, til de er møre. Lad stykkerne køle af i køleskabet.

Rist græskarkernerne på en tør pande. Skær fetaen ud i terne. Skyl salat eller spinat. Anret butternut squash-stykkerne blandet med feta og salat på et fad og drys de ristede græskarkerner over.