Stikkelsbær-Chiagrød med fløde, blodsukkervenlig

Denne sommerklassiker er blevet moderniseret lidt ved at være jævnet med chiafrø i stedet for kartoffelmel. Chiafrøene minder i konsistens lidt om stikkelsbærkernerne og matcher dem derfor ret godt.

Grøden nydes afkølet med fløde.

Ingredienser:

  • 800 g stikkelsbær
  • 3 dl vand
  • 150 g chiafrø
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 dl kokossukker
  • stevia
  • fløde 38 %

Fremgangsmåde:

Skyl bærrene og nip blomsten af. Kom bærrene i en gryde sammen med vand og kog op. Lad derefter bærrene stå og trække i 10 min. Tilsæt kokossukker og vanillie og kog op igen.

Sæt grøden på køl. Når den er afkølet tages den frem igen og chiafrøene tilsættes. Lad det trække ca. 10 min. og rør ind imellem. Smag grøden til med stevia.

Anret grøden i skåle og server med fløde.