Wienerschnitzel med tilbehør

Dette er den traditionelle wienerschnitzel med nogle sundere twists. For det første har jeg paneret kødet i en blanding af fuldkornshvedemel, usødet ymerdrys (rugbrød) og havregryn i stedet for det traditionelle hvedemel og rasp. Det giver en dejlig sprød og skøn overflade.

Dernæst havde vi sukkerærter i haven, som bare lige skulle plukkes og have et hurtigt opkog. Vi havde også plukket Artiskokker ind, som også er lynhurtige at tilberede i mikrobølgeovnen.

Så lavede jeg en hurtig Ærtepuré, som blev pyntet med en tallerkensmækkerblomst (blomsterkarse) og fiskede mit hjemmelavede Ribssyltetøj med mandelstykker ud af køleskabet.

Ingredienser:

  • 2 wienerschnitzler (kalv eller svin)
  • 2 spsk grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 4 spsk ymerdrys
  • 4 spsk havregryn
  • 1 æg
  • salt og peber
  • smør/olie til stegning

Fremgangsmåde:

Start med at lave Ærtepuré, Artiskokker, Ribssyltetøj og slikærter.

Tag wienerschnitzlerne frem og dup dem tørre med køkkenrulle. Bank dem flade med en kødhammer eller håndkanten. De skal være ½-1 cm høje.

Pisk ægget sammen i en tallerken. Fyld grahamsmel i en tallerken, vend med salt og peber og bland ymerdrys og havregryn i en anden.

Varm smør/olie op i en pande. Der skal ikke spares på fedtstoffet. Panér schnitzlerne i først mel, dyp derefter i æg og vend til sidst i blandingen af ymerdrys/havregryn, så de er helt dækkede. Steg schnitzlerne på panden til de er gyldne og sprøde på begge sider.