Fish ‘n’ rodfrugt- og bønnefritter
Lad os først slå fast: Det er ikke fisken i “fish and chips”, der er usund. Fisk er sundt, og når den som her er vendt i en pandekagedej på fuldkornsmel, så er den både sund og blodsukkervenlig. Pommes fritter derimod er meget forarbejdede og nærmest ren stivelse, som hurtigt bliver omdannet til sukker i din tarm. Server i stedet fisken med lækre hjemmelavede Rodfrugt- og bønnefritter. Normalt frituresteges fisk og fritter, men jeg steger oftest fisken på pande i lidt rapsolie, hvilket gør, at de stadig bliver bløde uden at søbe i fritureolie. Man kan dog lige så godt vælge min Tempuradej på halv fuldkorn at stege i i stedet. Vil man gerne give retten lidt smag, kan man tilføje lidt karry til pandekagedejen.
Ønsker man en dej uden gluten, kan man i stedet bruge opskriften på Boghvedepandekager.
Og så kan man leve den lækreste hjemmelavede Remoulade til at dyppe i
Ingredienser:
- 2 pakker torsk, sej eller anden fisk, der er fast i kødet
- 2 æg
- ½ dl fuldkornshvedemel
- ½ dl hvedemel
- 1½ dl mælk eller plantemælk
- ½ tsk salt
- ½ tsk karry
- rapsolie til stegning
Fremgangsmåde:
Vil du lave Rodfrugt- og Bønnefritter til, skal du starte med dem, da de tager længst tid. Når først de er i ovnen, kan du gå i gang med fisken. Herefter røres pandekagedejen af mel, mælk, æg, salt og karry. Den skal være ret tyk i det, så dejen hænger fast på fiskebidderne. Skær så fisken i frikadellestore bidder. Kom olie på panden, som er opvarmet til lidt over middeltemperatur. Vend fiskestykkerne i pandekagedejen, læg dem på panden og steg dem på alle sider.