Fiskefileter med squashrøsti, low carb
Højbedene bugner med squash lige nu. Så ud over at fryse ned og henkogte med tomater, så får vi squashretter i alle mulige afskygninger – og det er ikke dårligt!
I dag blev det så til røsti på squash, fordi jeg alligevel havde gang i panderne, da jeg lavede fiskefileter vendt i æg og frø.
Ingredienser, fiskefileter:
- En pakke fiskefileter
- Frø fx sesam, hampefrø, hørfrø eller birkes
- 1 æg
- Salt
- Olivenolie
Ingredienser, squashrøsti:
- En squash (200-300 g)
- Et lille løg
- 2 fed hvidløg
- 100 g ost
- 1 æg
- 2 spsk loppefrø
- Salt
- Olivenolie
Fremgangsmåde:
Riv din squash på den grove side af rivejernet, drys med salt og lad det stå 1/2 time i et dørslag og dryp af. Imens rives osten, og løget hakkes fint.
Bland frøene til fiskefileterne i en skål eller tallerken, vend lidt salt i, og pisk ægget sammen i en anden skål.
Pres så meget væde ud af squashen som muligt og bland med de øvrige ingredienser i en skål til du har en “grøntsagsfars”. Lad det trække i 10 min.
Form små røsti af din “fars” og steg dem gyldne i olivenolie på en middelvarme pande.
Vend fiskefileter i først sammenpisket æg og derefter frø. Steg dem et par minutter på hver side på en middelvarm pande i olivenolie.
Server fiskefileter med squashrøsti sammen med fx tzatziki til at dyppe i.