Glutenfri pizzabund, blodsukkervenlig
Det kan være en balancegang både at vælge glutenfrit, blodsukkervenligt og samtidig ikke gå på kompromis med smag, tekstur og sprødhed. Jeg synes, at denne dej balancerer alle dele godt og får altid positiv respons, når den serveres.
Hvis man gerne vil have en smag, der ligner det man kender, kan man trygt gå med de meltyper, som er nævnt nedenfor. Særligt sorghum/durramel minder om hvede i smag.
Ingredienser:
- 400 g glutenfrit mel, fordelt på 3 slags og gerne fuldkorn fx havremel, fuldkornsrismel, fuldkornsboghvedemel, sorghum/durra eller andet.
- 30 g loppefrøskaller
- 2 tsk salt
- 1/4 pakke gær eller tørgær
- 500 ml lunkent vand
- 1/2 dl olivenolie
Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser i en skål fx i en røremaskine.
I en anden skål opløses gær i vand, hvis du ikke bager med tørgær. Herefter tilsættes olivenolie og loppefrøskaller. Rør godt og lad det stå og stivne i 5-10 min.
Hæld loppefrømassen over i melen og ælt grundigt helst på hurtigt tempo i en røremaskine. Dejen skal samle sig, men må ikke være klistret. Stil til side min.
Varm ovnen op til 220 grader og brug fx en bagesten i ovnen 1/2 time.
Del pizzadejen i 4 dele. Drys bordet med mel og rul ud. Læg på bagepapir, fyld dit yndlingsfyld på bundene og bag på bagestenen i ca 15 min. Hold øje!