Glutenfri snobrød, blodsukkervenlig

Denne opskrift på snobrød er nem og lige til at gå til. Dejen har sammenhængskraft og klistrer ikke. Jeg triller den dog ikke til en pølse og vikler den om, men til et pølsebrød som jeg stikker på pind.

Ingredienser:

  • 500 g blandet glutenfrit mel fx en blanding af havremel, sojamel og quinoamel
  • 1 brev tørgær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 5 dl lunkent vand
  • 1/2 dl olivenolie

Fremgangsmåde:

Start med at blande loppefrøskallerne med det lunkne vand og rør godt og længe til massen er helt geleagtig. Lad massen hvile, mens du i en anden skål blander alle de tørre ingredienser.

Tilsæt mel og olivenolie lidt ad gangen og på skift til loppefrømassen, mens du rører. Når det hele er tilsat røres på høj hastighed i 8-10 min.

Lad dejen hvile i mindst en time inden brug.

Hvis du koldhæver dejen natten over, kan du nøjes med 15 g gær.