Hønsesalat med asparges, svampe, bacon og grønt

Når man har havehøns og slagter hanekyllinger af og til, så er der brug for nogle retter, hvor kødet er kogt så mørt at det falder af skroget. Ud over Hønsekødssuppe og Tarteletter er hønsesalat en sikker vinder og børnene elsker det. Kog hønsekødssuppen den første dag og tag kødet fra til tarteletter og hønsesalat. Brug hønsesalaten på rugbrød, i sandwich eller pitabrød fx til jul, påske eller når aspargesene er klar til høst.

Ingredienser:

  • 250 g tilberedt hønsekød
  • 1 bakke champignon
  • 1 bundt asparges
  • purløg
  • 1 dl creme fraiche
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 pakke bacon
  • salat, tomat i og agurk
  • 1 tsk sennep
  • karry
  • sal og peber
  • smør

Fremgangsmåde:

Skær hønsekødet i mundrette stykker. Bland dressingen af creme fraiche, mayonnaise, sennep, karry, salt og peber og vend kødet i. Steg først asparges, så champignon i smør og læg på et fad for sig. Steg bacon og læg over hønsesalaten. Klip purløg over. Server med et godt stykke groft Rugbrød, frisk salat og tomat og agurk i skiver.