Kanelsnegle, fuldkorn
Foråret er over os. Det betyder, at hønsene er begyndt at lægge æg igen efter deres vinterpause, så nu kan der for alvor bages igen. Samtidig er de sidste vinteræbler ved at være rynkede og kedelige og vil gerne snart bruges. Derfor var beslutningen om at bage kanelsnegle ikke svær, da børnene har efterspurgt det længe.
Ingredienser, dej:
- 2½ dl fuldkornsspeltmel
- 2½ dl fuldkornshvedemel
- 2½ dl hvedemel
- ½ pose tørgær (Svarende til 25 g)
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk flydende stevia, eller hvor sød man nu kan lide dejen er.
- 1½ dl havre- eller mandelmælk
- 50 g kokosolie
- 2 medium æg
Ingredienser, fyld:
- 2 æbler
- 1-2 spsk kanel
- ½ dl kokossukker
Fremgangsmåde:
Start med at blande alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt kokosolien og bland i. Tilsæt mælk, stevia og æg og ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ½ time.
Imens laves fyldet. Æblerne skrælles, kernehuset fjernes, og de rives groft. Bland kokossukker og kanel i.
Så tages dejen frem, deles i to og rulles ud, som en pizzabund – gerne så firkantet som muligt med en tykkelse på ca ½ cm. Fordel halvdelen af fyldet på 2/3 af den udrullede dej.
Rul dejen sammen til en roulade, så dejen uden fyld på kommer til at ligge som det yderste lag. Skær Stykker ud i ca 2 cm tykkelse.
Læg kanelsneglene på bagepapir på en bageplade. Det samme gentages med den anden del dej. Lad kanelsneglene efterhæve i 15 min. Bag dem ved 200 grader midt i ovnen i 10 min. Lad dem køle af på en bagerist.