Kylling i karry og kokosmælk

Denne opskrift på kylling i karry og kokosmælk giver dejligt, saftigt kyllingekød. Foråret er så småt over os, og de flerårige Estisk hvidløg har sat lange grønne skud op mod himlen, som er oplagte at klippe af som grønt drys i salater og til at putte i Æggekager, Frikadeller og gryderetter. De sidste jordskokker skulle også graves op og bruges inden de begyndte at skyde på ny.

Spiser du low carb, kan gulerødderne udelades.

Ingredienser:

  • 2-4 kyllingelår
  • 2 store gulerødder
  • 500 g jordskokker
  • ½ spidskål
  • en stor håndfuld løg/hvidløgstoppe eller løg og hvidløg
  • 1½ terning bouillon
  • 4 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk kokossukker
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub jordskokkerne grundigt, og skær dem i mindre tern. Giv dem en tur i mikrobølgeovnen for at tilberede dem lidt på forhånd, da de tager længere tid end gulerødderne. Du kan også vælge at give hele retten 10 min ekstra i ovnen. Skræl gulerødderne og skær også dem i mindre stykker. Snit spidskål og hvidløg i mindre strimler og fordel alle grøntsagerne i et ovnfast fad smurt med olivenolie.

Kog 4 dl vand og hæld det i en skål. Rør bouillonterningerne ud i vandet. Bland kokosmælk og hakkede tomater i. Smag til med sukker, karry, æbleeddike, salt og peber og hæld sovsen over grøntsagerne. Læg kyllingelårene ovenpå og tilbered det i ovnen på 200 grader i ca 30 min.