Marmelade med stikkelsbær og hyldeblomst, blodsukkervenlig

Denne marmelade eller syltetøj har en dejlig syrlighed. Man kan selv skrue op og ned for smagen af hyldeblomst. I min opskrift har jeg brugt noget af den blodsukkervenlige Hyldeblomstsaft, jeg lavede tidligere på sommeren.

Brug den på et stykke knækbrød eller på en kop græsk yoghurt sammen med hjemmelavet Mysli.

Ingredienser:

  • 150-200 g stikkelsbær
  • 3 isterninger hyldeblomstsaft
  • ½ dl kokossukker
  • flydende stevia

Fremgangsmåde:

Skyl og rens bær og hæld dem i en lille gryde sammen med hyldeblomstisterningene. Tilføj kokossukkeret og kog op, så bærrene bliver bløde uden at splatte ud. Skum evt for urenheder. Rør flydende stevia i og smag til. Tilsæt fortykningsmiddel for en tykkere konsistens alt efter smag og behag. Hæld på glas. Opbevares i køleskabet.