Ovnbagte rødbeder med kanel og spidskommen

Bagte rødbeder med kanel og spidskommen

Denne opskrift er såre enkel, men smager bare helt fantastisk. Enten som tilbehør til et godt stykke kød. Eller som del af en større (vegetar-)buffet fx med en yoghurtdressing.

Den tager ikke lang tid at bikse sammen, men skal helst have en god tid i ovnen. Mens rødbederne klarer sig selv i ovnen, kan man så med fordel bruge tiden på at tilberede resten af måltidet.

Ingredienser:

  • 2 store rødbeder
  • 1 tsk rapsolie
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk agavesirup (hvis man gerne vil fremhæve rødbedernes sødme)

Fremgangsmåde:

Start med at skrælle rødbederne og skær dem i 1 cm x 1 cm tykke strimler. Fyld dem i et ildfast fad. Hæld rapsolie og agavesirup på og vend med spidskommen og kanel. Sæt rødbederne i en forvarmet ovn på 175 grader og bag dem i ca. 50 min. Vend dem gerne rundt et par gange undervejs for jævn afbagning.