Pandekager, fuldkorn
Pandekager skal der til! Enten de helt straighte fyldt med friske grøntsager, en god ost og fx serranoskinke. Eller en lidt sødere og mere krydret udgave søndag morgen med hjemmelavet blodsukkervenlig Nutella, Solbærsyltetøj eller Brombærsyltetøj. Jeg selv spiser kun en enkelt, men børnene ELSKER dem, og jeg laver altid nok, så der er til madpakken dagen efter.
Ingredienser:
- 3 æg
- 3½ dl mælk eller plantemælk
- 1½ dl havregryn
- ½ dl fuldkornshvedemel
- ½ dl hvedemel
- et lille drys salt
- rapsolie til stegning
Til den søde søndagsudgave hører endvidere:
- 1 spsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vanillepulver
- 1 tsk flydende stevia eller et drys kokossukker
Fremgangsmåde:
Start med at male havregrynene til mel i en foodprocessor. Bland derefter alle de tørre ingredienser i en skål. Slå æggene i og rør mælken i lidt af gangen. Brug et piskeris, så du får rørt alle klumper ud. Dryp lidt rapsolie på den varme pande og steg fine tynde pandekager.
Pandekage-lagkage, fuldkorn – Vennerstroem.dk
2. juli 2019 @ 11:30 am
[…] valgte at bruge min almindelige opskrift på Fuldkornspandekager og så bare lave dobbelt portion, men er man glutenallergiker, kan man også vælge at lave […]
Solbær-sødskærmsyltetøj, blodsukkervenlig – Vennerstroem.dk
30. juli 2019 @ 11:40 am
[…] men i kombination med sødskærm smager det fantastisk på en Fuldkornsbolle eller Pandekage. Har man ikke sødskærm i haven, kan man bruge rålakridspulver i stedet. Jeg tilfører ikke […]