Ribsmarineret asiatisk-inspireret kylling
Efter at have gået og kigget lidt på de der ribs, vi har i haven og snakket med nogen, der ikke kunne få brugt alle deres, besluttede jeg at bruge dem i en asiatisk-inspireret marinade. I de asiatiske retter bruges ofte lime til at tilføre syre og smag. Men da jeg jo ikke har lime i min have, men til gengæld store mængder ribs, har jeg i denne opskrift erstattet limen med ribs. Og ribsene går forbløffende godt til den asiatiske marinade.
Ribs har jo en fantastisk evne til at byde ind med både saft og syre, hvilket jo er skønt sammen med andre ingredienser i fx marinader. Denne marinade krydrede jeg med hvidløg fra mine Slangehalshvidløg, chili og Houttynia cordata, som er en vietnamesisk krydderurt med smag henad koriander, jeg har stående i mit krydderurtebed.
Kyllingelårene blev smurt med marinaden, drysset med sesam og lagt på en bund af gulerodsstykker, peberfrugtstrimler og Grønkål i en römertopf og kom i ovnen 1 time.
Ingredienser:
- 2 kyllingelår
- ½ pose gulerødder
- 1 peberfrugt
- 4 store blade grønkål
- 1 dl vand
- 3 store fed hvidløg
- 3 laurbærblade
- ½ dl sesamfrø
- et drys salt
Marinade:
- 150 g ribs
- 2 spsk soya
- 2 spsk agavesirup
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær
- 1 spsk hakket houttynia cordata eller smag til med korriander
- chili
Fremgangsmåde:
Først skrælles gulerødderne og snittes i lange relativt tynde stænger. Peberfrugten skylles, kernerne fjernes og peberfrugten skæres i stave. Grønkålen plukkes af stænglerne. Så lægges de klargjorte grøntsager i bunden af en römertopf eller lignende ovnfast fad med låg sammen med hvidløg og laurbærblade.
Ribsene moses med en gaffel, Hvidløg presses i og ingefær rives i. Hak houttynia cordata fint og tilsæt. Tilsæt agavesirup og soya og smag til med chili.
Læg kyllingelårene ovenpå grøntsagerne i dit ovnfaste fad. Pensl med marinaden og drys med sesamfrø. Læg låg på og tilbered i ovnen i ca 1 time ved 200 grader på midterste rille. Tag evt låget af de sidste 10 min for at få en sprød overflade på kyllingelårene.
Bærbuske – Vennerstroem.dk
14. august 2019 @ 7:06 am
[…] er færdige er ribs og solbær klar. Ribs bruger jeg primært i det salte køkken til Salat og Marinade. Men faktisk er det mit yndlingsbær at spise direkte fra busken – jeg elsker de små […]
Laurbær – Vennerstroem.dk
21. august 2019 @ 9:40 am
[…] end flæskesteg. Den er fx skøn som smagsgiver i Suppe og sammenkogte retter i gryde og ovn som fx Kylling med grøntsager. Eller man kan koge den med, når man laver Kåldolmer og koger ris og […]