Salat med perlespelt og hytteost

Perlespelt er speltkerner, hvor den yderste skal er delvist fjernet og kornet poleret. Perlespelt er derfor ikke fuldkorn, men de har et højt kostfiberindhold og er sunde i ikke alt for store mængder. I denne salat giver de ´bid´, fylde og mætter, men det er de øvrige ingredienser, der fylder mest.

Perlespelten kan udbyttes med perlebyg eller perlerug og deres fasthed går super godt sammen med hytteostens bløde ´kerner´og det sprøde grønne. Salaten er smuk at se på med kombinationen af det hvide, grønne og røde.

Ingredienser:

  • 100 g perlespelt
  • 100 g grønne bønner
  • ½ agurk
  • 1 peberfrugt
  • 3 modne tomater
  • en håndfuld purløg
  • 200 g hytteost
  • et drys salt

Fremgangsmåde:

Start med at koge perlespeltkernerne efter anvisningen på pakken og lad dem køle af. De grænne bønner snittes i 4 cm lange stykker og koges i få minutter, så de bevarer noget af deres sprødhed. Stil også dem til afkøling. Imens snittes de øvrige grøntsager og blandes med hytteosten. Vend herefter perlespeltkernerne i, klip purløg i og smag til med salt. Giv salaten et drys purløg på toppen.