Salat med ribs og æble

Ribs har en fantastisk smag og syre, og jeg og børnene elsker at spise dem direkte fra busken. Men har man mange, er de også skønne at bruge i det salte køkken. Har man oveni købet også sommeræbler i haven, som skal spises i løbet af en kort periode, er denne opskrift et must om sommeren.

Enhver salat har brug for noget sødt, surt og fedt, så har man adgang til det søde, sure og grønne i haven, er det let at trylle. Mine børn er til tider lidt træt af min store glæde ved kål, så denne gang er salaten lavet på en helt almindelig økologisk iceberg salat købt i supermarkedet. Til gengæld blev sæsonens sidste Asparges fra haven snittet i.

Ingredienser:

  • 1 icebergsalathoved eller andet med sprødhed og knas
  • 2 dl ribs
  • 1 æble
  • 5 asparges
  • 1 dl mandler
  • 150 feta
  • 1 spsk agavesirup
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Snit salathovedet fint og fyld i en skål. Snit asparges og æbler i mundrette bidder og vend i. Bland en dressing af agavesirup, æblecidereddike og olie og vend i salaten. Skær feta ud og vend i. Rist mandlerne på en pande, køl af, hak dem og vend i salaten. Vend forsigtigt ribsene i. Pynt salaten med ribs og hakkede mandler.