Sellerisalat med æble og ristede pinjekerner
Selleri er en fantastisk (sund) spise. Desværre ser jeg den kun sjældent økologisk, så vi får det ikke så ofte herhjemme. Denne salat minder en lille smule om coleslaw i konsistens, men smagen af den skønne knoldselleri og de knasende sprøde pinjekerner tager smagssanserne et helt andet sted hen.
Ingredienser:
- ½ knoldselleri
- 2 æbler
- 200 g skyr eller creme fraiche
- ½ dl pinjekerner
- 4 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- salt
- agavesirup
- spidskommen
Fremgangsmåde:
Skræl knoldsellerien og riv den groft. Skyl æblerne og fjern kernehuset. Riv også dem groft og bland det hele godt sammen. Rør en dressing i en skål af creme fraiche, mayonnaise og citronsaft og smag til med agavesirup, salt og spidskommen. Vend det sammen med knoldselleri/æble-blandingen. Rist pinjekernerne og drys over inden servering.