Sirupristede valnødder, rabarberkompot og friske mynteblade
Nyd rabarberkompot og nødder sammen med oste til et glas køligt vin på terrassen; Som tapas og tilbehør til salat; Eller sammen med græsk yoghurt til din brunch.
Ingredienser:
- 250 g friske rabarber
- 100 g valnødder
- Friske mynteblade
- Stevia, kokossukker og agavesirup
- Evt. sødskærm eller vannilie
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Skyl og skær rabarberne i små stykker og fyld dem i et ildfast fad. Vend 1 spsk kokossukker, 1 spsk stevia, vanilje eller evt. finthakket sødskærm i (som fjerner syren i rabarberne). Dæk til med sølvpapir og bag i ovnen i 15 min.
Knæk valnødderne. Læg dem i en ovnfast fad og vend med agave sirup. Bag i ovnen et par minutter.
Lad begge dele køle af.
Anret og pynt med mynteblade.