Græskarsuppe med topping

Til efterår og halloween hører græskar – især de smukke orange Hokkaido er populære. De er lette selv at dyrke og smukke og dekorative i køkkenhaven med deres flotte farve. Og så er der mad til mange forskellige retter i dem.

Græskarsuppen er let at lave, flot i farven og skøn efterårsmad, som børnene elsker.

Top suppen med creme fraichè, chorizo-pølse i små stykker, bacon i tern, hjemmelavede rugbrødscroutoner eller Grønkålschips alt efter om du er vegetar eller kødspiser.

Ingredienser:

  • 1 lille hokkaido
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 dl hønsefond
  • 2 ½ dl fløde
  • citronsaft eller æbleeddike
  • salt
  • olivenolie til stegning

Tilbehør:

  • Hjemmelavede rugbrødscrouttoner
  • Creme fraiché
  • Grønkålschips
  • Ristet bacon eller chorizo

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg fint. Skær hokkaidoen i store tern. Du behøver ikke skrælle den, men hvis du gør, så er det oplagt at lave Græskarchips af skrællen.

Svits løg og hokkaido i olivenolien. Tilsæt hønsefonden og lad det koge i 15 min. Tilsæt fløde og kog til græskaren er mør.

Blend suppen til en glat, cremet konsistens. Smag til med salt og citron/æbleeddike. Server med topping.