Gulerodssalat
Foråret er over os, og de aller sidste rynkede vinteræbler lå nede i skuret og kiggede på mig. Herhjemme forsøger vi at bruge alt mad og ikke smide noget ud. Æblerne fejlede intet. De havde stadig en fantastisk intens sød nøddeagtig smag. Kønne var de bare ikke længere at se på. Derfor blev de tryllet til en klassisk råkostsalat sammen med resten af en pose gulerødder.
Gulerodssalat er altid en sikker vinder hos børnene, så jeg laver rigeligt, så der også er til madpakkerne til os alle dagen efter.
Ingredienser:
- 800 g gulerødder
- 2 store æbler – eller et utal af små ildrøde pigeoner
- 1 appelsin
- ½ dl rosiner
- 75 g solsikkekerner
- Evt. en spsk agavesirup, hvis man gerne vil have det sødere
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og fjern bunden. Riv dem groft på et rivejern ned i en skål. Skyl æblerne og riv også dem groft på et rivejern ned i skålen, så kun kernehuset er tilbage og kasseres. Pres en appelsin og hæld saften over salaten. Sæt rosinerne i blød i kogt vand et par minutter, inden de også tilsættes. Vend evt lidt agavesirup i, hvis du synes salaten skal være sødere. Rist solsikkekerne på en pande og drys dem over.