Salat med grønne bønner, tomat, mozarella, chorizzo og pesto

Salat med grønne bønner, mozarellaost og pesto

Børnene er glade for grønne bønner, så det benytter jeg mig af og til af med denne salat bestående af grønne bønner, tomat, mozarella – eller feta – og vendt i en tomatpesto. Denne gang havde vi også lige nogle andre bønner, der skulle bruges. Og for at gøre den til et helt måltid i sig selv valgte jeg også at tilføje en spansk chorizzopølse i tynde skiver og nogle lækre oliven. På toppen fik den et drys af Ristede græskarkerner. Har man mange tomater i haven om sommeren, kan man vælge selv at lave sin tomatpesto.

Børnene er egentlig ikke kræsne. De kan bare bedst lide, at tingene ikke er blandet sammen på forhånd. Derfor laver jeg ofte salaterne som en minibuffet, hvor man selv kan bestemme mængden af de forskellige dele og sammensætte efter ønsker. På den måde kan de let overskue, hvad der er at vælge imellem.

Ingredienser:

  • 500 g grønne bønner
  • 2 bøtter minimozarella eller 1 bøtte feta
  • 8 cherrytomater
  • 5 soltørrede tomater
  • en rest kidney og sorte bønner (kan udelades)
  • 1 glas oliven
  • 50 g græskarkerner
  • Rød pesto
  • ½ chorizzopølse

Fremgangsmåde:

Start med at koge de grønne bønner i ca 5 min. De må gerne have lidt bid. Lad dem køle af, mens du blander de øvrige ingredienser. Kog lidt vand og sæt de tørrede tomater i blød i 5 min. Skær dem herefter i tynde strimler. Skyl tomater og skær dem i halve. Rist græskarkernerne på en pande eller lav Ristede græskarkerner helt fra bunden selv og brug derefter panden til at riste chorizzopølsen af. Hæld vandet fra olivenene. Anret det hele enkeltvis i små skåle eller i en stor.