Hjemmelavet pizza, fuldkorn
Pizza skal efter min mening være med få, gode ingredienser. I stedet for at hælde en masse grøntsager ovenpå, vil jeg hellere lave en god salat og spise ved siden af. Jeg kan dog sagtens finde på at pynte med enten oliven eller artiskok, hvis jeg har nogle gode i huset. Det havde jeg ikke denne gang, så den blev helt enkel med pølse, pesto (gerne hjemmelavet TomatPesto) og to slags ost. Men det kan jo varieres i det uendelige med rejer/tun/sardiner eller skinke, alt efter, hvad man lige kan finde i butikken eller har derhjemme.
Denne dej er med 50 % fuldkornsmel, men man kan helt sikkert godt give den lidt mere gas med fuldkorn, hvis man ønsker det. Jeg har brugt durummel, da jeg synes det hører sig til i en pizzabund, men man kan også vælge bare at nøjes med fuldkornshvedemel. Dejen er smidig og let at rulle ud og arbejde med og giver to store pizzabunde. Men igen, skal du passe på din vægt, så nøjes med 1-2 mindre stykker og fyld i stedet tallerkenen med masser af den dejlige sprøde salat.
Ingredienser:
Dej:
- 250 g hvedemel
- 150 g fuldkornsdurummel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 25 g tørgær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
- 3 dl lunkent vand
Fyld:
- 1 bøtte pesto eller tilsvarende hjemmelavet
- 200 g revet ost
- ½ bøtte feta
- en pakke pepperonipølse
Salat:
- 1 bakke bønnespirer
- ½ agurk
- 3 store tomater
- hjemmerørt dressing af cremefraiche, salt og 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde:
Bland først alle de tørre ingredienser. Tilsæt så olivenolie og lunkent vand lidt ad gangen. Ælt godt igennem – gerne op til 10 min, så glutenet rigtigt aktiveres. Stil lunt og lad hæve 60 min. Imens rives osten.
Tag dejen frem igen og hæld den ud på et bord drysset med fuldkornshvedemel. Del dejen i to og rul hver del helt tyndt ud med en kagerulle. Løft dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør først med pesto. Drys så med den revne ost og pynt til sidst med feta og pølse.
Bag i midten af ovnen ved 220 grader i 12-15 min. Server med en grøn og sprød salat og hjemmelavet cremefraichedressing.