Fløde-knoldselleri med ost

Fløde-rodfrugter smager dejligt til fx steg. Jeg har her brugt knoldselleri, men også fløde-persillerod, -pastinak eller fløde-beder er skønne. Rodfrugter hører til de grove grøntsager. De har et højt indhold af kostfibre og mætter derfor godt. Det smarte ved at lave flødeselleri til steg er, at det kan stå sammen i ovnen, mens du laver noget andet. Desuden er det mægtigt let at lave.
Ingredienser:
- 1 knoldselleri eller ca 1 kg andre rodfrugter
- 1 mellemstort løg
- ½ l fløde
- 100 g ost
- 1 tsk salt
- revet muskatnød
- rapsolie til at smøre fadet
Fremgangsmåde:
Skræl sellerien og skær den ud i stave af ca 5-7 cm i diameter. Skær så disse stave i tynde skiver. Hak løget fint. Smør et ovnfast fad og fyld selleri og løg deri. Drys med salt og riv muskatnød over. Hæld fløden over. Er der ikke nok, kan du spæde til med mælk eller vand. Riv til sidst osten over. Stilles på midterste rille i ovnen ved 180 grader i 50-60 min.
Baconsvøbt svinemørbrad – Vennerstroem.dk
6. februar 2020 @ 12:30 pm
[…] af, mest for børnenes skyld, for de er de rene små sukkerbomber. Jeg serverede mørbraden med Fløde-knoldselleri og kogte grønne […]