Små tykke rodfrugtpandekager

Disse små søde rodfrugtpandekager var et sandt hit herhjemme. Min søn der ellers ikke spiser rodfrugter – ud over kartofler – vidste ikke, hvad der var i og syntes de smagte af nødder. Han bad sågar om at få et par stykker i madpakken den følgende dag. Jeg brugte persillerod og pastinak, men man kan også vælge at bytte ud med henholdsvis selleri og gulerod. Steg dem i rigeligt olivenolie, så er de lette at håndtere og bliver dejligt sprøde. Har man timian i haven, kan man også vælge at tilføje friske blade.

Server rodfrugtpandekagerne sammen med et stykke laks eller en Rødbedesalat.

Ingredienser:

  • 200 g persillerod
  • 200 pastinak
  • ½ porre
  • 2 æg
  • 2 dl fuldkornsspeltmel eller anden fuldkornsmel
  • 2½ dl mælk eller plantemælk
  • 1 tsk salt
  • evt 2 tsk friske timianblade
  • olivenolie til stegning

Skyl og skræl pastinak og persillerod. Skyl også porren og skær grøntsagerne i grove stykker. Kom grøntsager, mel, æg, mælk og salt i en foodprocessor og blend til en tyk masse. jeg blendede meget af hensyn til børnene, men man kan også vælge at lade grøntsagerne beholde lidt mere struktur.

Tag en stor pande frem og varm op til lidt over middel varme. Hæld olivenolie på panden og lad det blive varmt. Lav små pandekager hele vejen rundt på panden ved at tage en spiseskefuld dej med top og læg på panden og glat overfladen lidt ud med skeen. pas på ikke at lave pandekagerne for store, for så er de svære at vende. Steg dem til de er helt gyldne, sprøde og faste på undersiden og vend så forsigtigt med en paletkniv. Steg til de er gyldne på den anden side også.

Server rodfrugtpandekagerne sammen med et stykke laks eller en Rødbedesalat.