Marineret grillet broccoli med sesam

Der, hvor jeg træner, er der en rigtig god kantine med en stor varieret salatbar. Her finder jeg ofte inspiration til mine opskrifter. Af og til er der soyamarineret, grillet broccoli, og det inspirerede mig til at gå hjem og kreere denne opskrift. Samtidig var jeg så heldig at finde økologisk lime i supermarkedet, men har man ikke det, kan citron bruges i stedet.

Ingredienser:

  • broccoli
  • saften og skræl fra en ½ økologisk lime
  • 1 spsk tahin
  • 2 spsk sød chili ketchup eller
  • 2-3 spsk soya
  • 3 spsk rapsolie eller sesamolie
  • 2 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde:

Skær broccolien i buketter og damp eller kog dem i 2 min. Bland en marinade af limesaft, tahin, chiliketchup, olie og smag til med soya. Vend broccolibuketterne med marinaden og stil på køl 1 time.

Tag broccolibuketterne frem. Drys med sesamfrø. Grill broccolibuketterne i ovnen i 2 min. Server varm eller kold.