Revet rødbede med granatæble og cashewnødder

Det er ikke så tit, jeg køber granatæbler, fordi de er svære at finde økologisk, og når jeg støder på dem, så er de meget dyre. Men denne gang var der røget en af de konventionelt dyrkede i indkøbskurven, fordi jeg havde meget lyst til at lave denne smukke og smagfulde salat med de revne rødbeder. De søde rødbeder og de syrlige granatæblekerner går fantastisk godt i spænd. I en af de butikker, jeg handler i, kan man købe poser med en blanding af økologiske tørrede tranebær og cashewnødder, og så behøvede jeg ikke mere.

Ingredienser:

  • 1 kg rødbeder
  • 1 stort granatæble
  • 100 g tørrede tranebær
  • 100 g cashewnødder
  • 2 spsk agavesirup

Fremgangsmåde:

Skræl rødbederne og riv dem fint. Rul granatæblet hårdt mod bordpladen. Halver det og hæld saften oveni rødbederne. Vend vrangen ud på de to halvdele granatæble og pres alle kernerne ud over rødbederne. Sørg for, at det hvide skind ikke kommer med, da det har en bitter smag. Tilsæt tranebær og 2 spsk agavesirup og vend rundt. Lad gerne salaten stå og hvile i køleskabet mindst en time, så tranebærrene suger væde. Rist cashewnødderne let på en pande og drys dem over salaten inden servering.