Figen-is med kanel, blodsukkervenlig
På en dejlig varm septemberdag skal der is til. Når figentræet samtidig bugner af frugter er valget ikke så svært: figen-is.
Denne is er med noter af kanel, der vækker stærke minder til en rejse til Australien for 12 år siden, hvor der stod figenmarmelade med kanel på morgenbordet.
Jeg har som altid sødet med primært stevia, men med en snert at kokossukker for at give dybde i smagen.
Ingredienser:
- 8 friske figner
- 4 spsk kokossukker
- 2 spsk stødt kanel
- 2,5 dl fløde
- 5 dl mandelmælk
- Stevia
Fremgangsmåde:
skyl fignerne og skær dem i mindre stykker. Hæld dem i en gryde sammen med kokossukker og kanel og kog det til marmelade.
Imens piskes fløden til skum og mandelmælken tilsættes lidt ad gangen. Smag til med stevia.
Hæld flødemasse og marmelade i en ismaskine og vent til isen er klar.