Hjemmebagte tarteletter, low carb
Børnene elsker tarteletter, men efter min datter har fået glutenallergi, og jeg selv spiser low carb, har vi ikke fået det.
Så nu måtte jeg altså i gang med at prøve at lave nogle glutenfri og low carb tarteletter – og det var faktisk ret enkelt. Selvom de blev sprøde og smager dejligt af smør, er de selvfølgelig anderledes end de gængse, men absolut ikke på nogen negativ måde. Man skal bare ikke forvente det samme.
Ingredienser:
- 150 g smør
- Ca 300 g glutenfrit mel. Skal det blot være blodsukkervenligt kan boghvede-, quinoa- eller havremel fx bruges. Skal det derimod være low carb skal du anvende mandel-, nødde, frø- eller fedtreduceret kokosmel.
- 1/2 tsk salt
Fremgangsmåde:
Tag smør ud af køleskabet og lad det stå ved stuetemperatur til det er blødt og medgørligt.
Tilsæt salt og mel lidt ad gangen og ælt det sammen med smørret. Dejen skal være blød, men ikke for klistret.
Læg en klump dej i 5 muffinforme og form dejen som en tarteletskål.
Bag dine tartelletter ved 170 grader i ca 25 min til de er gyldne.
Server fx dine tartelletter med hjemmelavet Hønsekødsfyld.