Boghvedepandekager
Pandebrød eller pandekager kan laves af mange forskellige typer mel. Boghvedemel er glutenfrit, men det er også blodsukkervenligt. Så da jeg den anden dag faldt over 3 poser, der var meget nedsat, røg de selvfølgelig i indkøbskurven. Og noget af melet blev tryllet til pandekager til glæde for især børnene. Prøv fx at top dem med hjemmelavet blodsukkervenlig Brombærsyltetøj Solbærsyltetøj eller Nutella.
Ingredienser:
- 200 g boghvedemel
- 5 mellemstore æg
- 4 dl mælk fx plantemælk
- et drys salt
- et dryp agavesirup eller andet sødemiddel
- 1½ tsk kardemomme
- rapsolie til at stege i
Fremgangsmåde:
Pisk æg og mælk sammen med krydderier. Tilsæt mel lidt ad gangen, mens der piskes. Bag pandekagerne på en middelvarm pande. Giv evt. pandekagerne et drys kanel, når du lige har hældt dejen på panden.
Pandekage-lagkage, fuldkorn – Vennerstroem.dk
4. juli 2019 @ 12:49 pm
[…] lave dobbelt portion og søde dem ekstra, men er man glutenallergiker, kan man også vælge at lave Boghvedepandekager. Det vigtigste er at lave dem godt tykke og søde, så det kan holde til noget […]
Fish’n rodfrugt- og bønnefritter – Vennerstroem.dk
6. februar 2020 @ 1:06 pm
[…] Lad os først slå fast: Det er ikke fisken i “fish’n chips”, der er usund. Fisk er sundt, og når den som her er vendt i en pandekagedej på fuldkornsmel, så er den både sund og blodsukkervenlig. Pommes fritter derimod er meget forarbejdede og nærmest ren stivelse, som hurtigt bliver omdannet til sukker i din tarm. Server i stedet fisken med lækre hjemmelavede Rodfrugt- og bønnefritter. Vil man gerne give retten lidt smag, kan man tilføje pandekagedejen lidt karry. Ønsker man en dej uden gluten, kan man i stedet bruge opskriften på Boghvedepandekager. […]