Æbleflæsk
Æbleflæsk er en skøn efterårsspise, fra når vinteræblerne er klar. Jeg plejer at lave den med lige dele æble, løg og spidskål for at gøre den så sund og blodsukkervenlig som mulig. Desuden deler jeg alting op, da børnene ikke er så meget for sammenblandede ingredienser; de vil som andre børn gerne kunne se, hvad de spiser.
Ingredienser:
- 1 pakke stegeflæsk
- 5 store mad eller spiseæbler
- ½ spidskål
- 4 store løg
Fremgangsmåde:
Først steges flæsken på en tør pande i 25 min på den ene side, vendes og 5 min på den anden side. Imens skylles æbler, kernehuset fjernes og de skæres i skiver. Løggene skæres i ringe og spidskålen snittes i strimler.
Når flæsken er færdigstegt, lægges den på noget fedtsugende papir. Noget af fedtet hældes fra. Resten bruges til at stege først løg, så spidskål og til sidst æbler i.
Man kan også vælge at stege det sammen og bare lægge det på i den rækkefølge som angivet ovenfor. Løggene skal være som bløde løg. Spidskål og æbler skal falde sammen. Det kan være nødvendigt at lægge et låg eller en tallerken over æblerne, for at de bliver bløde nok.
Æble – Vennerstroem.dk
30. september 2019 @ 8:56 am
[…] Cox orange plukkes også i september og frem til oktober, når de får den karakteristiske orange farve. Herefter lægges de i kasser og gemmes koldt, men frostfrit. De holder ligesom Ildrød pigeon til hen på foråret og er måske endnu mere oplagte at bruge i salater, fordi de er større og dermed lettere at håndtere. Som med Ildrød pigeon gælder det, at de skal plukkes før de er modnet helt færdige og så modne det sidste nogle dage i kasser for at få mest mulig smag og sødme. Cox orange er også gode i Æbleflæsk. […]