Æbleflæsk

Æbleflæsk er en skøn efterårsspise, fra når vinteræblerne er klar. Jeg plejer at lave den med lige dele æble, løg og spidskål for at gøre den så sund og blodsukkervenlig som mulig. Desuden deler jeg alting op, da børnene ikke er så meget for sammenblandede ingredienser; de vil som andre børn gerne kunne se, hvad de spiser.

Ingredienser:

  • 1 pakke stegeflæsk
  • 5 store mad eller spiseæbler
  • ½ spidskål
  • 4 store løg

Fremgangsmåde:

Først steges flæsken på en tør pande i 25 min på den ene side, vendes og 5 min på den anden side. Imens skylles æbler, kernehuset fjernes og de skæres i skiver. Løggene skæres i ringe og spidskålen snittes i strimler.

Når flæsken er færdigstegt, lægges den på noget fedtsugende papir. Noget af fedtet hældes fra. Resten bruges til at stege først løg, så spidskål og til sidst æbler i.

Man kan også vælge at stege det sammen og bare lægge det på i den rækkefølge som angivet ovenfor. Løggene skal være som bløde løg. Spidskål og æbler skal falde sammen. Det kan være nødvendigt at lægge et låg eller en tallerken over æblerne, for at de bliver bløde nok.