Choko-nøddecreme; blodsukkervenlig

Får nutella ikke ens blodsukker til at stige helt vildt? Jo, sådan noget købe noget gør, men man kan sagtens lave sig en god mørk choko-nøddecreme selv, som faktisk indeholder sunde råvarer som mørk chokolade og hasselnødder. Som med alt andet “slik” gælder det bare om ikke at spise store mængder. Undersøgelser har vist at diabetikere faktisk har godt af at spise to stykker chokolade om dagen, – vel at mærke den helt mørke slags på min 70%. Så hvis du bager nogle gode Fuldkornsboller og tager dig sådan en med hjemmelavet choko-nøddecreme i ny og næ, så gør det faktisk mere gavn end skade. Lyder det ikke skønt?

Normalt bruger jeg chokolade på 85%, men da denne choko-nøddecreme også var tiltænkt børnene har jeg valgt en mørk chokolade på “kun” 70% og så endda tilføjet ekstra sødme med stevia.

2019 har været et fantastisk nøddeår, så jeg bruger 100 g hasselnødder. Jeg maler dem ikke helt fint og flydende, fordi jeg godt kan lide, der er lidt konsistens fra nødderne i cremen, men man kan sagtens vælge at blende længere tid, hvis man vil have en blødere konsistens.

Ingredienser:

  • 2 plader mørk chokolade min 70% kakao
  • 2½ dl piskefløde
  • 100 g hasselnødder
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

Hasselnødderne ristes enten på en pande ved middel varme eller i en ovn i 5-6 min på 220 grader. Når nødderne er kølet lidt af gnides hinderne udenpå af og nødderne blendes til den ønskede konsistens; – ved meget land tids blendning, hvor nøddernes fine olier frigives, bliver det til blød og glat nøddesmør.

Så hakkes chokoladen fint og fyldes i en skål. Fløden koges op i en gryde og hældes over chokoladen lidt af gangen under omrøring. Når chokoladen er helt smeltet tilsættes smørret i små klumper lidt af gangen under stadig omrøring. Til sidst tilsættes hasselnøddemelet/-smørret.

Fyld på et rent glas med låg og stil på køl.

Ud over at smage godt på en hjemmebagt Fuldkornsbolle, kan nutellaen også bruges i en hjemmelavet Hindbæris eller til konfektfremstilling fx inden i Marzipankugler.