Brombærsyltetøj med et strejf af lavendel, blodsukkervenlig
Jeg kan godt lide at give min mad lidt kant, at få udfordret mine smagsløg og sammensætte smagsvarianter på kryds og tværs. I det hele taget er jeg glad for krydderier, og jeg har sat mig det mål, at jeg skal blive bedre til at hente ind af alle de skønne ting, jeg har stående lige ude i min have.
Og indrømmet, jeg har ikke været god til at bruge mine smukke lavendelblomster tidligere. Min far har i flere år lavet en skøn lavendelis på yoghurt, men jeg er bare ikke selv kommet i gang. Men lavendlerne går altså usandsynligt godt sammen med brombær i denne syltetøj, og det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg kommer til at bruge dem i det søde køkken.
Ingredienser:
- 200 g brombær
- 1 tsk lavendel (vær forsigtig, det smager meget igennem)
- ½ dl kokossukker
- flydende stevia efter smag
- en sjat vand
Fremgangsmåde:
Brømbærrene skylles og hældes i en gryde. Lavendelblomsterne males helt fint i en kaffekværn eller lignende. Det er vigtigt at male det til pulver for det er ikke ønskeligt med større stykker blomster i dit syltetøj. Tilsæt lavendelpulver, sukker og en sjat vand til brombærrene i gryden og kog op.
Når bærrene har kogt i nogle minutter kan de evt. moses med en gaffel for at få en mere sammenhængende konsistens i syltetøjet og smagen af lavendel fordelt. Skum syltetøjet og smag til med flydende stevia, så dit syltetøj får den rette sødme. Hæld på glas og opbevar i køleskabet
Bærbuske og – planter – Vennerstroem.dk
28. august 2019 @ 8:51 am
[…] er de sidste Stikkelsbær spist før Brombærrene begynder at modne på de Tornfrie brombærbuske. Brombærsyltetøj er ubetinget min favorit-syltetøj. Sådan har det været siden jeg som barn var med min far ude at […]
Klatrende spiselige planter – Vennerstroem.dk
28. august 2019 @ 8:53 am
[…] Vores tornfri brombær vokser et solrigt sted op ad stakittet ind til køkkenhaven. Vi har valgt denne plads, så bærrene får fuld sol til at modne. Buskene har græsplænen på den anden side, så hvis de laver rodskud bliver de bare slået med plæneklipperen. De to brombærbuske giver et meget stort udbytte, og når vi selv har høstet, hvad vi kan bruge, kan vi hvert år invitere venner hjem til at plukke en skålfuld. Bliver planterne for store og fylder for meget, klippes de bare ned, da de skyder villigt igen. Vi bruger brombærene i kager som muffins og Crumble eller i is og Syltetøj. […]
Muffins med brombær, fuldkorn – Vennerstroem.dk
28. august 2019 @ 9:34 am
[…] på de tornfrie buske. Det er et rent bærmekka, og der er rigeligt til både børn, fryser, Syltetøj og kager som Crumble og de her […]
Lavendel – Vennerstroem.dk
28. august 2019 @ 10:00 am
[…] i det man laver, men mere være et strejf. Jeg har derfor tilsat lidt lavendel til min Brombærsyltetøj Her giver det syltetøjet lidt […]
Boghvedepandekager – Vennerstroem.dk
3. oktober 2019 @ 12:35 pm
[…] til pandekager til glæde for især børnene. Prøv fx at top dem med hjemmelavet blodsukkervenlig Brombærsyltetøj Solbærsyltetøj eller […]
Pandekager, fuldkorn – Vennerstroem.dk
3. oktober 2019 @ 12:43 pm
[…] mere krydret udgave søndag morgen med hjemmelavet blodsukkervenlig Nutella, Solbærsyltetøj eller Brombærsyltetøj. Jeg selv spiser kun en enkelt, men børnene ELSKER dem, og jeg laver altid nok, så der er til […]
Boller, fuldkorn – Vennerstroem.dk
3. oktober 2019 @ 12:52 pm
[…] bolle med smør til morgenmad. De smager nu også fantastisk med hjemmelavet blodsukkervenlig Brombærsyltetøj, Solbærsyltetøj eller Nutella (Choko-nøddecreme). Resten af bollerne fryser jeg ned og tager op […]
A la mande (uden ris) med brombærsauce, blodsukkervenlig – Vennerstroem.dk
11. november 2019 @ 1:39 pm
[…] positivt. Ikke alene er den hurtig at bikse sammen, men den smager også fantastisk med hjemmelavet Brombærsyltetøj som topping. Jeg er meget glad for mandler og bruger altid rigeligt i min risalamande og derfor […]