Brombærsyltetøj med et strejf af lavendel, blodsukkervenlig

Jeg kan godt lide at give min mad lidt kant, at få udfordret mine smagsløg og sammensætte smagsvarianter på kryds og tværs. I det hele taget er jeg glad for krydderier, og jeg har sat mig det mål, at jeg skal blive bedre til at hente ind af alle de skønne ting, jeg har stående lige ude i min have.

Og indrømmet, jeg har ikke været god til at bruge mine smukke lavendelblomster tidligere. Min far har i flere år lavet en skøn lavendelis på yoghurt, men jeg er bare ikke selv kommet i gang. Men lavendlerne går altså usandsynligt godt sammen med brombær i denne syltetøj, og det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg kommer til at bruge dem i det søde køkken.

Ingredienser:

  • 200 g brombær
  • 1 tsk lavendel (vær forsigtig, det smager meget igennem)
  • ½ dl kokossukker
  • flydende stevia efter smag
  • en sjat vand

Fremgangsmåde:

Brømbærrene skylles og hældes i en gryde. Lavendelblomsterne males helt fint i en kaffekværn eller lignende. Det er vigtigt at male det til pulver for det er ikke ønskeligt med større stykker blomster i dit syltetøj. Tilsæt lavendelpulver, sukker og en sjat vand til brombærrene i gryden og kog op.

Når bærrene har kogt i nogle minutter kan de evt. moses med en gaffel for at få en mere sammenhængende konsistens i syltetøjet og smagen af lavendel fordelt. Skum syltetøjet og smag til med flydende stevia, så dit syltetøj får den rette sødme. Hæld på glas og opbevar i køleskabet