Konfekt til jul – Havregryns- og Gulerodskugler, blodsukkervenlig
At lave sin egen konfekt er slet ikke så svært, som det kunne lyde. Man kan lave mange forskellige slags smagsbomber i form af kugler, og børnene kan sagtens være med til at trille dem.
Havregrynskugler
Ingredienser:
- 200 g havregryn
- 2 spsk usødet kakaopulver
- 1 dl smeltet kokosolie
- stevia eller agavesirup i den mængde man kan lide sødheden
- 1/2 tsk vanillepulver
- 2 spsk stærkt brygget kaffe
- kokosmel til at trille havregrynskuglerne i
Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne blandes. der trilles kugler som vendes i kokosmelet. Stil på køl.
Gulerodskugler
Ingredienser:
- 100 g nødder eller mandler
- 100 g havregryn
- 200 g gulerødder
- 150 g dadler
- 50 g kokos samt lidt ekstra til at trille kuglerne i
- 1 tsk revet ingefær
- 1 tsk kanel
- Revet appelsinskal
- Stevia eller agavesirup alt efter, hvor sød en tand man har.
Fremgangsmåde:
Blend nødder/mandler og havregryn til fint mel i en foodprocessor. Hæld over i en skål. Kør gulerødder og dadler i foodprocessoren til det har en blød masse. tilsæt melet og de øvrige ingredienser og giv det en tur mere i foodprocessoren. Form kugler af massen og tril i kokos.