Æbleskiver, fuldkorn

Ude i min have står et fint lille Cox Orangetræ, som laver de dejligste søde og aromatiske æbler. I det tidlige efterår plukker vi æblerne og lægger dem vi ikke spiser med det samme i en kasse, så vi stadig har lækre saftige æbler her i vintermånederne. Og hvad er julen uden æbler? nej, de er ikke til at undvære vel?

Til julen hører især æbleskiverne. Når man så oveni købet har høns, er æbleskiver en ideel måde at få brugt nogle æg på i samme ombæring. Julens anden opskrift er derfor på lækre fuldkornsæbleskiver med små stykker frisk æble indeni som en lille lækker overraskelse. Æbleskiverne kan serveres med Agavesirup, kokossukker eller en sukkerfri syltetøj fra sommerens nedfrosne bær.

Fuldkornsæbleskiver

Ingredienser:

3 æg

4 dl kærnemælk

1 tsk salt

3-4 spsk kokossukker

1,5 tsk bagepulver

1 tsk kademomme

1 tsk vanillepulver

skallen af 1 citron

120 g fuldkornsmel fx fra Spelt eller Durum.

90 g hvedemel

1 æble

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser sammen med citronskallen. Del æg i blommer og hvider. Pisk blommerne med kærnemælken og bland herefter de tørre ingredienser i. Lad dejen hvile i 15 min, Pisk æggehviderne stive, og vend det forsigtigt i dejen. Dryp en smule olie i hvert hul i æbleskivepanden og fyld hullerne 3/4 op med dej. Læg et lille stykke æble i hver. Vend æbleskiverne, når de har dannet en fast skorpe for neden.