Græskarhummus
Efteråret er græskartid, og græskar er fantastisk i mange forskellige retter både i det søde køkken, men i særdeleshed også i det salte. Og Græskarhummus er bestemt en af dem! Hokkaido tilføjer din hummus smag og en blød, cremet konsistens ud over den uhørt flotte farve
Normalt gider børnene ikke hummus, men denne faldt i deres smag. Om det skyldtes farven, smagen eller konsistensen, ved jeg ikke, men den kommer helt sikkert på bordet igen snart. Har man ikke en hokkaido, kan man i stedet lave Butternut squash- eller Auberginehummus, så er fremgangsmåden bare en anelse anderledes.
Ingredienser:
- ½ Hokkaidogræskar
- 1 dåse kikærter eller tilsvarende udblødte og kogte kikærter
- 2 spsk tahin
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 2 spsk æbleeddike
- citronsaft
- salt
- Olivenolie til stegning af græskar
Fremgangsmåde:
Skær hokkaidoen i mindre stykker og sauter dem møre i lidt olie. Afkøl let og kom dem i blenderen sammen med hvidløg, kikærter, tahin, eddike og spidskommen. Kør det til en puré og smag til med salt og citron. Server med grøntsagsstave og en skive godt brød.
Auberginehummus – Vennerstroem.dk
23. oktober 2019 @ 9:16 am
[…] Har man ikke aubergine, men i stedet et græskar, kan man bare bytte ud og i stedet lave en Græskarhummus. […]
Farsbrød med rodfrugter, oliven og feta – Vennerstroem.dk
9. januar 2020 @ 2:41 pm
[…] og grøntsagerne, og det gav fint med smag. Herudover kan man lave en lækker Tzatzikki og Græskar – eller Auberginehumus til. Farsbrødet, synes jeg, kan godt bære ret meget rodfrugt, men […]
Hummus på butternut squash – Vennerstroem.dk
5. marts 2020 @ 10:16 am
[…] en skøn variation af hummus. Den minder meget om min Græskarhummus – har lidt sødme, men tilberedes mere som Auberginehummus, da butternut squashen skal i […]