Græskarsuppe med topping
Til efterår og halloween hører græskar – især de smukke orange Hokkaido er populære. De er lette selv at dyrke og smukke og dekorative i køkkenhaven med deres flotte farve. Og så er der mad til mange forskellige retter i dem.
Græskarsuppen er let at lave, flot i farven og skøn efterårsmad, som børnene elsker.
Top suppen med creme fraichè, chorizo-pølse i små stykker, bacon i tern, hjemmelavede rugbrødscroutoner eller Grønkålschips alt efter om du er vegetar eller kødspiser.
Ingredienser:
- 1 lille hokkaido
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 5 dl hønsefond
- 2 ½ dl fløde
- citronsaft eller æbleeddike
- salt
- olivenolie til stegning
Tilbehør:
- Hjemmelavede rugbrødscrouttoner
- Creme fraiché
- Grønkålschips
- Ristet bacon eller chorizo
Fremgangsmåde:
Hak løg og hvidløg fint. Skær hokkaidoen i store tern. Du behøver ikke skrælle den, men hvis du gør, så er det oplagt at lave Græskarchips af skrællen.
Svits løg og hokkaido i olivenolien. Tilsæt hønsefonden og lad det koge i 15 min. Tilsæt fløde og kog til græskaren er mør.
Blend suppen til en glat, cremet konsistens. Smag til med salt og citron/æbleeddike. Server med topping.