Kvædemarmelade, blodsukkervenlig

Vores kvædetræ bugner af de smukkeste gule kvæder i år. Så ud over at fylde dem i kylling og and og lave gl. dags æblekage MED kvæde, er det også blevet til Crumble, Bagte kvæder i hjemmepresset æble-druejuice og nu senest Kvædemarmelade.

Det fantastiske ved kvæder er, at de indeholder så meget pektin, at man ikke behøver tilsætte noget ekstra for at få marmeladen til at tykne.

Ingredienser:

  • 700 g svarende til 3 store kvæder
  • 1 tsk vanillepulver
  • 2 dl vand
  • 1/2 – 1 dl agave sirup
  • stevia

Fremgangsmåde:

skyl og gnid kvæderne. Fjern kernehus og skær i mindre både eller skriver. Hvis skallen er flot gul over det hele, kan den sagtens komme med.

Fyld kvædestykkerne med agavesirup og vanilje i en gryde med en sjat vand i bunden. Kog ved svag varme til kæderne er kogt helt ud. Smag til med stevia.