Grønkålssalat

Grønkålssalat

Jeg elsker grønkål! Ude i haven dyrker jeg selv en flerårig grønkål, så det giver god mening at lave bl.a. denne lækre grønkålssalat.

Ingredienser:

  • 1 pose grønkål, hvis man ikke selv har i haven
  • 100 mandler
  • 5 tørrede figner eller dadler
  • Evt. 2 æbler eller 4-5 friske figner
  • 2 spsk agavesirup
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 tsk sennep

Fremgangsmåde:

Start med at skære grønkålsbladene fra stilken. Snit så grønkålen helt fint eller brug en foodprocessor. Fyld grønkålen i en skål. Lav dressingen ved at røre agavesirup, æblecidereddike, olie og sennep sammen og hæld det over grønkålen. Kram grønkålen med hænderne. Skær figner eller dadler i strimler. – Er de meget tørre, så sæt dem i blød i lidt kogt vand et par minutter først. Hæld strimlerne i salaten. Rist og hak mandlerne og drys dem over salaten. Har du friske æbler eller figner, skæres de i mundrette bidder og vendes i. Og værsgo – klar til servering.