Salat med grønne bønner, tomat, mozarella, chorizzo og pesto
Børnene er glade for grønne bønner, så det benytter jeg mig af og til af med denne salat bestående af grønne bønner, tomat, mozarella – eller feta – og vendt i en tomatpesto. Denne gang havde vi også lige nogle andre bønner, der skulle bruges. Og for at gøre den til et helt måltid i sig selv valgte jeg også at tilføje en spansk chorizzopølse i tynde skiver og nogle lækre oliven. På toppen fik den et drys af Ristede græskarkerner. Har man mange tomater i haven om sommeren, kan man vælge selv at lave sin tomatpesto.
Børnene er egentlig ikke kræsne. De kan bare bedst lide, at tingene ikke er blandet sammen på forhånd. Derfor laver jeg ofte salaterne som en minibuffet, hvor man selv kan bestemme mængden af de forskellige dele og sammensætte efter ønsker. På den måde kan de let overskue, hvad der er at vælge imellem.
Ingredienser:
- 500 g grønne bønner
- 2 bøtter minimozarella eller 1 bøtte feta
- 8 cherrytomater
- 5 soltørrede tomater
- en rest kidney og sorte bønner (kan udelades)
- 1 glas oliven
- 50 g græskarkerner
- Rød pesto
- ½ chorizzopølse
Fremgangsmåde:
Start med at koge de grønne bønner i ca 5 min. De må gerne have lidt bid. Lad dem køle af, mens du blander de øvrige ingredienser. Kog lidt vand og sæt de tørrede tomater i blød i 5 min. Skær dem herefter i tynde strimler. Skyl tomater og skær dem i halve. Rist græskarkernerne på en pande eller lav Ristede græskarkerner helt fra bunden selv og brug derefter panden til at riste chorizzopølsen af. Hæld vandet fra olivenene. Anret det hele enkeltvis i små skåle eller i en stor.
Tomatpesto – Vennerstroem.dk
29. august 2019 @ 7:42 am
[…] Man kan sagtens nøjes med tomat, basilikum, fast ost og en eller anden form for nødder eller kerner, men jeg synes de soltørrede tomater giver god fylde, smag og farve til pestoen. Når jeg laver pesto, laver jeg altid en god stor portion. Pesto i butikkerne er temmelig dyr, men når haven bugner af tomater og basilikum og man vælger ost og kerner/nødder alt efter, hvad man kan få, så kan man lave en god stor portion til relativt billig penge. Pinjekerner kan for øvrigt også købes langt billigere i Sverige, hvis man er den vej over en gang imellem. Pestoen kan sagtens holde sig en tid i køleskabet, men lur mig om den ikke er spist meget før. – Det er den i hvert fald herhjemme. Brug den fx i en Salat med grønne bønner. […]