Ramsløgstzatziki
Super let opskrift. Meget velsmagende og knap så skrap i smagen som almindelig tzatziki. Derfor meget børnevenlig. Der skal bruges en ret stor mængde ramsløg, for at de kan smages. Dette er en stor portion, som er velegnet til fx påskebordet. Jeg serverede den sammen med ramsløgsdeller og rå rødbedesalat.
Ingredienser:
- 1 agurk
- 1 stor håndfuld ramsløgsblade
- 1-2 dl creme fraiche alt efter, hvor flydende man kan lide det
- drys salt efter smag og behag
Fremgangsmåde:
Start med at rive agurken groft. Drys med salt og lad det stå i køleskabet og trække, mens du skyller og hakker ramsløget fint. Pres så så meget væske ud af agurkesalaten som muligt. Bland med ramsløg og creme fraiche og server.
Ramsløg – Vennerstroem.dk
29. april 2019 @ 10:43 am
[…] Mine børn synes, at rå hvidløg er ret skrappe i smagen, og her kan ramsløg være en god erstatning i retter. Prøv fx Ramsløgstzatziki. […]
Rå rødbedesalat – Vennerstroem.dk
1. maj 2019 @ 1:10 pm
[…] falder på en rødbedesalat som tilbehør til kødretter. Denne rødbedesalat brugte jeg sammen med ramsløgstzatzikien som tilbehør til ramsløgsdeller. For at give salaten noget dybde og karakter har jeg tilført den […]
Ramsløgsfrikadeller – Vennerstroem.dk
3. maj 2019 @ 10:50 am
[…] stykke feta i hver af dellerne og evt krydre dem. Hvis man så samtidig serverer dem sammen med en ramsløgstzatziki. Så får man en moderne (og nordisk) udgave af en græskinspireret […]
Squashdeller med quinoa – Vennerstroem.dk
5. maj 2019 @ 3:57 pm
[…] idet jeg kogte ekstra quinoa, nu jeg var i gang. Har du ikke prøvet squashdeller før, så se at kohttp://vennerstroem.dk/?p=573mme i gang. De er virkeligt […]
Farsbrød med rodfrugter, oliven og feta – Vennerstroem.dk
9. januar 2020 @ 2:38 pm
[…] over farsbrødet og grøntsagerne, og det gav fint med smag. Herudover kan man lave en lækker Tzatzikki og Græskar – eller Auberginehumus til. Farsbrødet, synes jeg, kan godt bære ret meget […]
Biksemad med sød kartoffel og knoldselleri samt rødbedesalat og ramsløgstzatziki – Vennerstroem.dk
6. maj 2020 @ 5:41 pm
[…] den gængse. I stedet for syltede rødbeder laver jeg en Rødbedesalat med solbær og feta samt en Tzatziki som tilbehør. Desuden har jeg skiftet de brasede kartofler ud med en blanding af sød kartoffel og […]