Squashdeller med quinoa
Normalt vil børnene ikke ret gerne have squash/courgetter. Det er lidt ærgerligt, for vi kommer af og til i en gårdbutik, hvor der hvert år er squash billigt til salg i sensommeren. Men nu har jeg fundet et ret,som ikke kun de voksne elsker, men som børnene også synes om. Her er samtidig en mulighed, hvorpå man kan skrue lidt ned for sit kødindtag med en kødfri dag. Jeg serverede dem sammen med ramsløgstzatziki og en quinoasalat, idet jeg kogte ekstra quinoa, nu jeg var i gang. Har du ikke prøvet squashdeller før, så se at kohmme i gang. De er virkeligt gode!
I denne opskrift bruger jeg samtidig etageløg og slangehalshvidløg, som jeg har i min flerårige nyttehave. De kommer flot op her om foråret, og jeg klipper af dem, og bruger dem som forårsløg. Har man adgang til ramsløg, kan de også bruges. ellers må man nøjes med købeløg.
Ingredienser:
- 1 dl quinoa
- 1 dl quinoamel (man kan også vælge at bruge boghvedemel eller fuldkornsmel)
- 1 squash
- 3 æg
- 50 g parmasanost
- en håndfuld stængler fra slangehalshvidløg og etageløg (eller anden løg)
- ½ tsk salt
- Rapsolie til stegning
Fremgangsmåde:
Kog quinoaen i ca 10 min og lad den køle af. Imens rives squashen på den grove side af rivejernet. Drys den med salt og stil på køl i 15 min. Hak løg og hvidløg fint og riv parmasanosten på den fine side af rivejernet. Tag squashen frem igen og pres alt det væske fra, du kan. bland med løg, ost, quinoa og quinoamel. Slå æg i og rør det hele sammen til en “fars”. Varm panden op til lige over middel varme og hæld en spsk rapsolie på panden. Form deller af “farsen” og steg dem gyldne. Server med fx ramsløgstzatziki eller en anden god salat.
Løgplanter – Vennerstroem.dk
8. maj 2019 @ 5:49 pm
[…] Topløgene kan godt spises, men de er ret små. Derfor foretrækker jeg at høste dem som yngleløg og sætte dem. Og så i stedet bruge de ekstrastængler, som planten sætter i det tidlige forår i siderne af hovedstængler, som man bruger forårsløg. Prøv fx at snitte dem fint i salater eller i squashdeller. […]