Lagkage med nøddebund og solbærcreme, blodsukkervenlig

Denne nøddebund er et super lækkert alternativ til Mandelbunden. Og man kan med fordel bruge nødder høstet i egen have.

Solbær-flødecremen er noget så simpelt som en Vaniljeflødecreme vendt med Solbærsyltetøj.

Ingredienser, nøddebund:

  • 200 g blandede nødder
  • 100 g kokossukker
  • 5 æggehvider
  • 1 spsk flydende stevia

Ingredienser, flødecreme:

  • 2,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl creme fraiche
  • Sødemiddel fx stevia i pulverform
  • 1 tsk vaniljepulver

Ingredienser, solbærsyltetøj:

  • 150-200 g solbær
  • 1 tak vaniljepulver
  • 2 spsk. kokossukker
  • flydende stevia efter smag
  • en lille sjat vand

Pynt:

  • Friske bær fra haven
  • Mørk chokolade min 70 %

Fremgangsmåde:

Blend halvdelen af nødderne til mel og hak resten groft. Pisk æggehviderne helt stive sammen med sukker og stevia. Vend nødder og nøddemel i og hæld massen i en form med bagepapir. Jeg smurte bare et tærtefad og brugte det til at bygge lagkagen op i dagen efter. Bag lagkagebunden i 25 min. ved 175 grader og lad den køle af.

Skyl og nip stilk og blomst af solbær og hæld dem i en kasserolle. Tilsæt kokossukker og vanillepulver og lad bærrene koge møre. Smag til med stevia og stil på køl.

Pisk fløden til flødeskum og vend først creme fraiche og dernæst solbærsyltetøj i. Smag til med stevia. Fordel solbær-flødecremen ovenpå mandelbunden og pynt med friske bær. Drys hakket eller revet mørk chokolade over.