Rå blomkålssalat med peberrodcreme

Jeg ved godt, at jeg har skrevet det før, men jeg elsker kål – især, når den er frisk og rå. Er man mere til kogt blomkål, kan man bare vælge, at give den et kort opkog og lade køle af, inden man tilbereder salaten.

Som voksen er jeg så også kommet til at holde forfærdeligt meget af stærke smagsgivere som chili, sennep, wasabi og peberrod. Om det skyldes, at jeg er blevet mere åben og tolerant overfor det hotte, eller bare at smagsløgene er blevet dårligere, skal jeg ikke kunne sige. Men så snart det kun er til de voksne, holder jeg af at snige det ind.

Det fantastiske ved peberrod er, at den gror lige ude i min have, og så kan det jo næsten ikke være lettere. Jeg har ikke været så god til at bruge den tidligere, men efter denne salat, kommer peberrod helt sikkert til at snige sig ind her og der fremover. Har man også æbler i sin have, så er det bare med at komme ud og plukke et par stykker og så ind i køkkenet igen.

Ingredienser:

  • et blomkålshoved
  • 2 æbler
  • 2 dl creme fraiche
  • et stykke peberrod
  • 1 tsk agavesirup
  • lidt salt

Fremgangsmåde:

Skyl blomkålen, skær den i små buketter og fyld i en skål. Skyl æblerne og fjern æbleskroget. Skær dem i mundrette stykker og bland dem med blomkålsbuketterne. Skyl, rens og riv peberroden.

Bland dressingen af creme fraiche, agavesirup, salt og 2 spsk revet peberrod. Vend dressingen med blomkål og æbler.